Martina Vallerius

Hopp och omtanke får vingar i Martinas nya bok!

Glädjespridaren Martina visar att alla är unika!

Martina beskriver sig själv som en tacksam, levnadsglad mamma, präst och medmänniska. Alla har inte så lätt i livet och de personerna vill hon nå. För Martina är arbete kring psykisk ohälsa och livsleda otroligt viktigt. Det finns en väg fram för alla. Vi måste bara hjälpas åt.

Idén till boken föddes ur mötet med Monika, en älskad medmänniska och församlingsbo som dog och lämnade sitt leende kvar på jorden. Martina och Monika samtalade och delade mycket i livet då hon levde.

Hon uppskattade att läsa det jag skrev, och hon lever kvar i mig. Jag erbjöd mig att måla en ängel till dödsannonsen och gjorde några olika förslag. Änglarna dansade fram över mitt papper en solig försommardag. Det blev några olika varianter och efter att familjen skissat lite tillsammans med mig, så fick Monikas ängel sin gestalt. Det är deras ängel. Den pryder nu också hennes gravsten.

Martina fortsatte att måla änglar och vill med sin bok sprida glädjen och kärleken som de har gett henne.

Utifrån glädjen att måla änglar som jag hittade i mitt skissande, och från leendet Monika lämnade på vår jord och i mitt inre, har alla de andra änglarna kommit till.

Martinas bok är skriven för att nå från hjärta till hjärta. Den handlar om små enkla ting, som visar på det vackra i livet och möjligheten att ge varandra omsorg och sprida leenden.

 

Med sin bok vill Martina visa på det stora i det lilla, vardagens små glädjeämnen och livets små simpla ting som är värda att upptäcka och uppmärksamma.

“Jag har skrivit till alla som gillar att reflektera över livet och till de som önskar en present – till sig själv eller till en vän – som ger omtanke och kärlek.”