Michael Wolde

Vägen till proaktivt ledarskap

Proaktivt ledarskap är en praktisk vägledning i konsten att utveckla ett långsiktigt effektivt och hållbart ledarskap. En bok fylld av erfarenheter, tips och praktiska övningar för dig som vill lära dig mer om dig själv och utveckla ditt eget personliga ledarskap.

–  Idén till boken, proaktivt ledarskap kom en kväll på ett hotellrum efter en genomförd heldagskurs i ämnet, Att leda utan att vara chef. Det började med tanken att skapa en vägbeskrivning till att bli en bra ledare. En beskrivning utifrån mina egna samlade erfarenheter i ämnet ledarskap och skillnaden mellan att vara chef och att vara en god ledare.

För Michael handlar ett gott ledarskap om självkännedom och att kunna skapa och upprätthålla relationer, oavsett om det är i vår arbetsroll eller privat. 

–  Allt ledarskap börjar med oss själva och vår förmåga att kunna leda oss själva. Jag förklarar med tydliga exempel sambandet mellan vår egen personliga utveckling och vårt ledarskap. Jag är stolt över att kunna göra det jag talar om i praktiken, det är således inte bara vackra ord.

Med sin bok, Proaktivt Ledarskap vänder Michael sig till alla som vill växa i sin egen roll och utvecklas i sitt ledarskap både hemma och på jobbet.